Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 10 april 2014

Veel adopties weer deze week en ook een nieuwe wachtlijster

Vakantie is hier meestal druk wat de adopties betreft, en dat was ook begin deze week het geval!  Even de adopties op een rijtje!

Zondag pikten we Snoopy op in Geel, en werd op maandag enthousiast opgehaald.  En zo te zien was hij duidelijk wel kindjes gewend, dus hij zal daar zeker ook goed verwend worden.  Binnenkort komt er ook nog een meisje bij, uit het nestje van Marie.

Dinsdag was het de beurt aan Vlek, zij mocht met een gelijkaardig konijntje Floris verhuizen naar een mooie ren.  De koppeling duurde even, maar we hadden er al snel een goed oog in dat het wel goed zou klikken tussen die twee!

En tenslotte woensdag verhuisden Babette en Vigo.  Zij waren onlangs aan elkaar gekoppeld, en woonden samen in het grote buitenhok bij Vicky in Oostkamp, maar gaan nu samen door het leven, en mogen samen verhuizen! Ik heb daarnet nog een paar leuke foto's van dit schattige koppeltje gemaakt!


En omdat Kandra ook zo'n speciaal en lief konijntje is, mag ze in Oostkamp blijven wonen!  Volgens mij is ze een reïncarnatie van Speedy, want ze heeft net dezelfde trekjes qua karakter!  Ze loopt spontaan binnen en buiten, en het is alsof ze hier al jaren woont.  Ze komt aangehuppeld als je dichter komt, ze laat zich zonder problemen aaien of oppakken.  Kortom, een droomkonijntje, en ik ben blij dat er weer eentje helemaal los kan lopen in huis!!!  Ik heb dit zooooo gemist sinds Speedy er niet meer is (oktober 2013) en we gaan nog moeten kijken hoe we dat concreet gaan doen na de paasvakantie, maar het lukt wel!  Het is de bedoeling dat ze overeenkomt met Flokje, en het lukt aardig, maar het is nog niet helemaal koek en ei... Maar ik ben er zeker van dat het wel komt!
Slapen in de zon

Op verkenning in de living

Tijdens en na de paasvakantie staan er ook weer een aantal adopties op stapel, dus we gaan dan weer plaats hebben om de kleine konijntjes van de grote groep te huisvesten (en hopelijk niet te veel nieuwe baby's...) en misschien ook weer nieuwe konijntjes van de wachtlijst!

Deze jongen komt alvast na de vakantie binnen!  Het is Jules, een heel lieve NHD rammelaar die nog gecastreerd moet worden. Hij is 3 à 4 jaar oud en is op zoek naar een nieuwe thuis met huppelruimte.  Nu woont hij in een hok op het terras van een appartement, maar hij wil dus graag naar hartelust kunnen huppelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.