Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

dinsdag 8 april 2014

HVK op het Konijnencongres te Eindhoven


Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver: een deel van Het Vrolijke Konijnenhol-team (Vicky, Els, Ineke en Anke) reden naar Eindhoven om er deel te nemen aan het derde konijnencongres. We vinden het belangrijk om aan dergelijke bijeenkomsten deel te nemen, want we kunnen uiteraard nog altijd bijleren, om onze eigen konijnen én uiteraard de opvangkonijnen nog beter te verzorgen.
Er stonden ook konijntjes op het podium!

In de voormiddag stonden twee lezingen op het programma door konijnkundige dierenartsen, en in de namiddag kon je kiezen uit 2 van de 3 workshops.
Eerst was de grappige Willem-Jan Kitslaar aan de beurt, die het zou hebben over pijn, snot en het al dan niet castreren.

En hij had het (hoofdzakelijk vrouwelijk) publiek helemaal mee!  Als je goed kijkt, herken je ons op de eerste twee rijen (rechts op de foto)

We leerden uiteraard weer een heleboel dingen bij, en ook voor het al dan niet castreren.  Interessant was ook om te zien hoeveel konijnen onder verdoving overlijden (voor gelijk welke medische ingreep)
Uiteindelijk komt teelbalkanker bij de rammetjes maar weinig voor, maar wordt er sowieso gecastreerd om te zorgen dat ze zich niet meer gaan voortplanten.  Bij voedsters is het risico vanaf 4 jaar wel een héél stuk groter, en daarom wordt beter geopteerd om ze inderdaad ook te laten steriliseren.

Duidelijke taal!
Na een korte pauze was het tijd voor de tweede dierenarts, namelijk Stijn Peters, die het had over Myxomatose en gas bij konijnen.  Blijkbaar is Myxomatose geen uitvinden, maar kwam het van nature al voor bij konijnen in Amerika, waar weinig tot geen konijnen stierven daar aan die pokkenziekte. Maar wij kennen het vooral om de populatie konijnen in Australië in te dijken, zoals je op onderstaande dia's kan zien.



Ook deze leuke dia van de spijsvertering van het konijn wil ik jullie niet onthouden!

Na de lunch was het tijd voor 2 workshops.  De eerste was eentje van Nancy den Biesen over vachtverzorging van konijntjes.  Dit is ook de dame waar we in mei een workshop konijnentrimmen gaan doen.

Er was ook een klein marktje, waar we ook even op gingen rondneuzen en uiteraard wat kochten.  Ineke ging ook langs bij de bekende Bernice Muntz om de twee boeken over konijnen en hun gedrag en training te kopen.
En uiteraard werden die alle twee door haar persoonlijk gesigneerd.

En dan was het voor Ineke en ik tijd voor een initiatie in T-Touch bij konijnen, gegeven door Manuela van Leeuwen, en Els en Anke trokken naar een lezing van Eline Teygeler over gedrag.
De paar basistouches werden voorgetoond op deze lieve hond!

En we kregen ook allemaal nog van Back2Nature een zak van 10 liter toiletkorrels mee, dat kunnen we uiteraard altijd gebruiken hier!!!

We hebben ons allemaal ontzettend goed geamuseerd, en we hebben uiteraard ook heel wat bijgeleerd.  We stonden daarna ook nog een heel eind bij te kletsen op de parking, tot plots iemand van het organiserend team langskwam om onze contactgegevens te vragen, want ze hadden nog een verrassing voor ons in petto. Wij waren uiteraard héél benieuwd wat het zou zijn, en uiteindelijk bleek dat wij zowaar ook een deel van de opbrengst van die dag gaan krijgen!!! Dat hadden we absoluut niet gedacht maar we zijn er natuurlijk ook ontzettend blij mee dat we op die manier weer wat extra centjes hebben om onze opvang goed draaiende te houden!!!

1 opmerking:

  1. Jullie verdienen het! Heel mooi initiatief van die mensen. Ik ben blij voor jullie en voor de konijntjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.