Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zondag 27 april 2014

Beestjes en Baasjes (deel 3)

Beurzen zijn ook altijd goed om te socialisen en andere organisaties te leren kennen en mee samen te werken. Aangezien we ook zoveel materiaal gekregen hadden van onze schitterende sponsers (o.a. grote zakken hondenkoeken van Beaphar), hebben we het geheel ook verder uitgedeeld.  We hebben nog wat achterwege gehouden voor een paar tombola's die nog op stapel staan, maar het was teveel om allemaal weer mee te nemen naar huis.
Dus hebben wij ook ons goed hart getoond, en hebben dozen met de lekkere koekjes ook uitgedeeld aan diverse organisaties waar we ook achter staan!

We hadden in november al een deel overschot van voer gedoneerd aan VZW Sociale Dierenhulp.  Het is een prachtige organisatie die voedselpakketten maakt voor huisdieren, die wonen bij mensen die het financieel niet zo breed hebben.  Meestal zijn de dieren het enige wat ze hebben, en zouden hun eigen eten laten om hun dieren maar eten te kunnen geven.  Ook nu weer hebben we dus een lading dozen met hondenkoekjes van Beaphar aan hen gedoneerd, alsook de snoepjes voor knaagdieren.  En we kregen in ruil zelfs wat konijnenverzorgmateriaal, zoals kammetjes en nagelschaartjes.  De grote setjes zijn al verdeeld over Vicky, Els en Ineke, die in mei een cursus konijnentrimmen gaan volgen.
Meer info over hun werking lees je uiteraard op hun site: http://www.sociale-dierenhulp.be/ en Facebookpagina: https://www.facebook.com/VzwSocialeDierenhulp?fref=ts
Onlangs is ook de ploeg van Iedereen Beroemd over de vloer geweest bij Jolanda en haar team, het verslagje kun je hier bekijken: http://www.een.be/programmas/iedereen-beroemd/ter-plekke-dentergem

Als vrijwilliger bij Dier in de Kou hebben we uiteraard ook een deel dozen bij Els afgeleverd.  DIDK is een groep dat instaat voor het inzamelen van allerlei dierenmateriaal en het dan verder verdelen over organisaties die het kunnen gebruiken.  Uiteraard vielen ook hier de dozen goed in de smaak!

En tot slot doneerden we ook nog een paar dozen koekjes aan de kroketjes van de English Bulldog Resort. Met haar pakkende boeken probeert Heidi Swerts geld in te zamelen om haar opvang draaiende te houden, dus is elk extraatje ook goed meegenomen.  En natuurlijk werd ook hier alles met open armen aangenomen.


Last but not least kunnen we ook nog een nieuwe samenwerking aankondigen!!! We kregen ook het bezoek van het team van SOS Reptiel. Soms krijgen ze een slang binnen, met een konijn "als eten".  Zij voeren gelukkig geen levende dieren aan hun reptielen, maar weten dan niet waarheen met die arme konijnen.  Ze hebben er zo wel al een paar in hun tuin kunnen plaatsen, maar uiteraard kunnen ze dat niet blijven doen. Dus vanaf nu komen de slangenvoerkonijnen die op die manier bij hen terecht komen, onze richting uit.  Niet dat het er zoveel op een jaar zijn, maar elk konijntje is er toch eentje die wij op die manier kunnen redden!
Alles over deze reptielenopvang vind je op hun site en Facebookpagina: http://www.sosreptiel.be/ en https://www.facebook.com/pages/SOS-reptiel/281052028579383?fref=ts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.