Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!

Het Vrolijke Konijnenhol VZW vangt sinds 2024 maar beperkt konijnen op!
We hebben besloten alsnog niet helemaal te sluiten, maar enkel nog gedumpte dieren of dieren in nood op te vangen. We nemen niet meer aan van particulieren. Uiteraard kunnen er nog steeds konijnen bij ons geadopteerd worden!!!

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 9 november 2013

Dumpers...

Helaas krijgen we de laatste tijd weer veel meldingen binnen van konijnen die gespot worden in bossen en parkjes... Veel mensen beseffen blijkbaar niet dat tamme konijnen héél weinig kans hebben om te overleven in het wild... Of ze moeten geluk hebben dat ze gevangen kunnen worden...

Deze week kwam medewerkster Ineke met een dumpverhaal... Op het kerkhof liep begin november een wit hangoorkonijntje zomaar in hun richting, alsof het diertje wist dat ze hem zouden kunnen helpen. Ze konden hem zonder al te veel moeite vangen, en namen hem mee naar huis.
Daar begon hij meteen te eten van het hooi en de korreltjes die hij voorgeschoteld kreeg, hij moet inderdaad wel uitgehongerd geweest zijn.
Na wat observatie bleek hij met zijn rode oogjes toch wat minder goed te zien, en ook zijn gehoor is niet helemaal in orde.  En tot overmaat van ramp sukkelt hij met een serieuze snotneus, niet verwonderlijk met het weer van de afgelopen dagen... Dus is hij ondertussen aan de anti-biotica, in de hoop dat het snel aanslaat.
Van dumpertjes is het helaas moeilijk inschatten hoe oud ze zijn, maar zo te zien gaat het hier wel degelijk om een jong konijntje, van zeker nog geen jaar oud.  Ze hebben hem Xaver gedoopt, en al beslist dat hij daar mag blijven wonen.  En hij is alvast met zijn gat in de boter gevallen!!!
Doodmoe, maar doodgelukkig met z'n nieuwe thuis!

Lieve Xaver!

Xaver mag van geluk spreken dat hij het pad van Ineke heeft gekruist... Maar helaas zijn er tientallen (zoniet honderden) konijnen die in deze periode van het jaar blijkbaar op straat gegooid worden, omdat mensen het te lastig vinden om ervoor te zorgen, de kosten voor een bezoek van de dierenarts niet kunnen of willen betalen, of het konijn gewoon beu zijn...

Helaas heb ik zelf ook gedumpte konijnen gevonden en in huis genomen...
Pluisje was hier in de buurt gevonden, en ik had aangebeld bij de eigenaars, maar die wilden haar niet meer terug, omdat ze in een echtscheiding verwikkeld waren...
En Hazel werd door mijn nichtjes gevonden in het bos, met kot en al, en die stond trouwens niet open, dus ze was bijna veroordeeld tot de hongerdood... Ondertussen woont ze al ruim 7 jaar bij ons!
And last but not least: Ukkie, die op de leeftijd van 10 dagen oud op straat werd gevonden.

Maar ja, ze treffen het niet allemaal helaas... (OPGELET: niet voor gevoelige kijkers!)

Dit konijn werd zo gevonden in een hok, doorweekt en in zijn eigen vuiligheid.  
Helaas zat het vol maden en hebben ze het moeten euthanaseren...

Dit jonge dwergkonijntje werd dood in zijn hok teruggevonden bij een container.  Het is niet duidelijk waaraan het jonge dier gestorven is: slechte behandeling of blootstelling aan de weerselementen...

Deze jongen werd gedumpt, en liep een zware oogonsteking op.  Ondanks de goede zorgen van de konijnenopvang in Nederland, heeft hij het niet overleefd...

Dumpgevallen kennen heel zelden een goede afloop helaas...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.