MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

HOE ONS TE CONTACTEREN???

HOE ONS TE CONTACTEREN???
Gelieve ons NIET telefonisch te contacteren, klik op de link om te zien waarom!!!

vrijdag 2 november 2018

vervoer van je konijn in de winter

Vervoer in de winterKonijnen kunnen gelukkig beter tegen kou dan tegen warmte, maar moet je op een koude winterdag reizen met jouw konijn kun je wel een aantal maatregelen nemen om dat zo aangenaam mogelijk te maken.  Moet je op reis en vriest het buiten? Dan hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Neem je een buitenkonijn mee in de auto, laat de verwarming dan uit. Jouw konijn heeft een prima wintervacht en is niet gewend om in een verwarmde auto te zitten. Van de stress verliezen ze al haar, en in een warme omgeving zitten zorgt dan alleen nog maar voor meer stress. Konijnen kunnen niet zweten en de combinatie van stress en warmte wil je jouw konijn niet aan doen.  

Zet ook voor een binnenkonijn de verwarming van de auto niet te overdreven hard aan. 15-18 graden is voor die konijnen prima. Voor binnenkonijnen is het op hele koude dagen aan te raden om zowel op de heen- als terugweg een snugglesafe in de reismand te stoppen.  Zeker als je op de fiets of lopend op weg gaat. In de auto is het niet altijd direct nodig, afhankelijk van hoe koud het in de auto is.

Stop de reismand lekker vol met stro of handdoeken. Hang een handdoek over de reismand om tocht en koude wind te voorkomen. Zorg er wel voor dat er voldoende ventilatie is.  Ook hier geld dat als je naar de dierenarts bent geweest en jouw konijn geopereerd is, dat stro geen geschikte bodembedekking is, omdat dat kan prikken in de operatiewond. Kies er dan voor om wat extra handdoeken in de reismand te stoppen.  En vergeet niet om een snugglesafe  in de reismand te stoppen na de operatie.

bron: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/konijn-vervoeren/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.