MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

HOE ONS TE CONTACTEREN???

HOE ONS TE CONTACTEREN???
Gelieve ons NIET telefonisch te contacteren, klik op de link om te zien waarom!!!

maandag 23 april 2018

Gemengd voer? toch niet zo gezond...

In het Verenigd Koninkrijk zijn ze druk bezig nu via de RAWF om het muesli-voer (gemengd voer) uit de rekken te halen.  Ze roepen dierenartsen op om gezonde voeding zoveel mogelijk te promoten.
Ik kwam op een konijnengroep deze foto's tegen, de persoon in kwestie heeft de zak konijnenvoer helemaal uitgesorteerd op de diverse soorten die erin aanwezig waren...
En zo gezond is het inderdaad allemaal niet.... Kijk maar even mee!

Uitgegoten zak in een box

Diverse potjes met de uitgesorteerde voeding

Granen, niet zo gezond voor je konijn...

Zonnebloempitten zijn eerder vogelvoer dan konijnenvoer.
Volledige maïskorrels kunnen konijnen maar moeilijk verteren en dan kan leiden tot verstopping.

Johannesbrood, is met mate gezond.
De vrolijk gekleurde korrels die het eigenlijke voer vormen, is al bij al het enige wat toch als konijnenvoer kan bestemd worden in deze verpakking.

Geplette maïs en erwtenvlokken zijn dikmakers voor je konijn. Wij geven dit enkel aan konijnen die moeten aansterken, dus zeker niet voor gezonde konijnen.
Pindanoten zijn al helemaal ongezond voor je konijn!!!

Slotconclusie: veel gezonds zit er dus niet in dit voer... En dat kan uiteraard ook zware gevolgen hebben voor de gezondheid van je konijn...
Je kiest bij voorkeur een enkelvoudig voer, zoals biks, Science Selective, Brit, Burgess, Beaphar Care+, ... Uiteraard kun je deze merken ook mengen voor een meer gevarieerder menu.  Maar korrels zouden maar een klein deeltje mogen uitmaken van het voer, zo'n 20-25gram per kilogram konijn maximum.  De rest van de voeding zou moeten bestaan uit véél hooi en groenten!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.