MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

zondag 28 januari 2018

Waarom een konijntje uit de opvang adopteren?


Waarom een konijntje uit een opvang adopteren?

Er zijn zoveel goede redenen om een konijn uit de opvang een tweede kans te geven op een goed en gelukkig leven.

* Een konijnenopvang heeft meestal een grote verscheidenheid aan konijnen, zowel qua geslacht, leeftijd, uiterlijk en karakter.  In de opvang hebben we al een behoorlijk goed zicht op het karakter van het konijn.

* Heel wat konijnen zijn al de knuffelachtige fase van klein konijntje voorbij, wat ook maakt dat ze door hun "puberteit" heen zijn, en hun hormonenhuishouding is meestal ook behoorlijk stabiel.  Mannetjes worden hier sowieso gecastreerd, wat hen een stuk aanhankelijker maakt.

* Een konijn in de opvang heeft niet altijd een goed verleden achter de rug, maar zal zeker des te dankbaarder zijn als je hem in jullie huis en hart wil opnemen.  We proberen de konijnen uiteraard zo goed mogelijk weer te socialiseren en voldoende aandacht te geven, om een nieuwe goede band met mensen op te bouwen.* Een konijn halen uit de dierenwinkel is heel vaak een impulsaankoop, en beseffen mensen later pas hoeveel wensen en noden een konijn wel heeft.  Door een konijn te adopteren uit de opvang, krijg je ook heel wat informatie mee, wat konijnen nodig hebben om gelukkig te zijn.  Vergeet niet: voor elk konijn dat gekocht wordt in een winkel of een hobbyfokker, is er een konijn uit een opvang die een goede thuis verliest...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.