MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Konijntjes veilig de zomer door

Konijntjes veilig de zomer door
Klik op de foto voor meer tips!

woensdag 23 maart 2016

Konijn als cadeau?

Een dier cadeau doen aan een kind voor pasen of op gelijk welk ander moment in het jaar is totaal geen goed idee!  Kijk hier maar even voor een overzichtje van de verschillende hoofdstukken in het leven van zo'n konijntjes... En helaas worden wij in de opvang vaak geconfronteerd met dieren die afgestaan worden, vaak rond de leeftijd van 1 jaar...

Hoofdstuk 1: 8 weken oud, een klein schattig pluizenbolletje, een mooi cadeautje...
Hoofdstuk 2: 8 maand oud, niet meer zo schattig of knuffelachtig en krijgt nog weinig aandacht (om nog niet te spreken van de konijnenpuberteit...)
Hoofdstuk 3: 12 maanden oud en vergeten in een hokje achteraan de tuin
Hoofdstuk 4: 16 maanden oud en gedumpt in een park waar het zelf eten moet zoeken en zich moet verdedigen tegen andere (wilde) konijnen
Hoofdstuk 5: 18 maanden oud, scheel van de honger en ziek
Hoofstuk 6: Dit is het eindresultaat van heel veel konijnen dat als cadeau gegeven worden aan kinderen.  Konijnen heb je voor het leven, en konijnen kunnen makkelijk 10 à 12 jaar oud worden.  Een konijn is geen tijdelijk speelgoed voor kinderen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.