Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

vrijdag 24 juli 2015

Update over Celeste

Herinneren jullie het ergste dumpgeval dat we dit jaar al binnen gekregen hebben?  Celeste werd eind juni uit een rijdende auto gegooid aan de parking van een bos.  Hier kun je alvast haar verhaal nog een keer nalezen: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/2015/06/getuigenis-van-een-gedumpt-konijn.html
Zo zag ze eruit bij binnenkomst...

We zijn ondertussen al bijna een maand verder, en gelukkig knapt deze dame zienderogen op.  Hoewel ze ondertussen nog heel wat bijkomende kwaaltjes had, laat ze het niet te veel aan haar hart komen...
De eerste dagen heb ik haar gewoon veel met rust gelaten.  Ze stond in quarantaine in onze badkamer, zodat ze geen contact zou hebben met andere konijnen ivm de besmettelijkheid van syffilis.  Maar op een gegeven moment zag ik een kalend wordend plekje in haar nek... Daar bleek een teek te zitten, en we vonden er uiteindelijk 4 op haar lijfje, vermoedelijk opgelopen tijdens haar nacht in het bos. Gelukkig konden we die al vrij snel zonder problemen verwijderen.

Teek in de nek

Teek op de oorbasis

Er was zelfs een teek naar haar neusje gekropen!

Bij het onderzoek naar de teken had ik plots een dikke vast, maar het bleek een tepeltje te zijn.  En zo te zien moet ze kort voordien nog een nest hebben gehad, aangezien het haar op haar buikje vrij kort tot zelfs nog kaal was...

Na een goede week intensief behandelen met antibiotica, zag haar neusje er toch al een heel stuk beter uit.  En ze reageerde ook goed op mijn binnenkomen in de badkamer, want ze kwam altijd aan de tralies kijken en vragen om aandacht.  Celeste is echt een kroelkontje, ze wordt graag geknuffeld!  Soms als ik binnen kwam, lag ze ook zo mooi languit te slapen, helemaal weg van deze wereld en het duurde vaak een tijdje voor ze wakker kwam!  Teken dat ze haar slaap goed kan gebruiken om te genezen!
Vooral aaitjes op haar hoofdje of neusbrug vindt ze super!

Wat een mooi neusje al!

Gastgezin Wendy kwam ook op bezoek en wou graag ook even knuffelen met Celeste terwijl ik haar medicatie toediende.  Maar bij het aaien onder haar oortjes, bleek ze twee grote bollen te hebben, en er bleek ook véél etter in te zitten.  Dan maar eerst alles weer goed uitgekuist en een afspraak gemaakt bij de dierenarts.  Daar hebben ze dan een snede gemaakt in het oor, maar het meeste vuil was er al uit, of kwam via de gehoorgang en de swap heeft gelukkig geen bacterie of zo opgeleverd! Ik zat er toch wel weer even mee in, na de oorontsteking bij Lapino... En ik had ook gevraagd of ze even kon voelen of Celeste zwanger zou zijn of niet, gezien haar "voorgeschiedenis" zat de kans er wel in natuurlijk, maar dat bleek gelukkig ook niet het geval te zijn!

Ze was even niet in haar haak...

Ze kan toch zo zielig kijken!

Eerste controle van het oor laat duidelijk etter zien in de middelste gang...

Bij het duwen op het bolletje onder het oor, komt er dus etter uit als een wormpje...

De etter kun je het best verwijderen met een oorstokje, en hier kun je duidelijk zien hoe veel er bij de eerste keer uitgekomen is...

Sorry voor de vieze foto, maar om even duidelijk te maken hoeveel etter er uit één oor gekomen is!

Na 2 weken begon haar neusje zwarter te kleuren, maar alle korsten en etter zijn gelukkig verdwenen!

Het is niet altijd simpel om van een actieve meid een foto te maken...

En zo ziet de lieve dame er nu op dit moment uit!  Ze is sinds vandaag uit haar quarantaine, en verblijft in de keuken ipv in de badkamer, waar er meer passage is en waar ze dus ook weer meer aandacht gaat krijgen!
Zo zie je maar, dat wij van een afgeschreven konijn er weer een gezond en gelukkig konijn van kunnen maken, kwestie van veel geduld en veel liefde.  Helaas kunnen we ze niet allemaal redden, maar één gered konijn is er toch weer eentje bij!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.