Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

zaterdag 6 september 2014

Binnenkomers en vertrekkers...

We zijn ontzettend blij dat we stukje bij beetje ook onze wachtlijst wat kunnen laten inkrimpen... Niet alleen door de konijntjes binnen te nemen als er plaats is, maar ook door ze te adopteren.  Meestal blijven de konijntjes hier maar eventjes in de opvang na hun reservatie, waarna ze snel naar een nieuwe thuis kunnen verhuizen...
Bunny is één van die gelukzakken.  De knappe dame van 6 jaar oud is aan ons afgestaan wegens "geluidoverlast" volgens de buren... Blijkbaar schrikt ze 's nachts af en toe (van passerende katten?), waardoor ze aan het stampen gaat. Dus met pijn in het hart werd beslist haar af te staan en haar een beter leven te gunnen met een vriendje en meer huppelruimte. De dame vertelde ook dat iemand in de familie onlangs hun konijntje van 18 jaar heeft moeten laten inslapen.  Amai, wat een prachtige leeftijd, ik zou het zeker elk konijn gunnen, en zou er voor tekenen moesten de mijne allemaal zo oud kunnen worden... Ze is vrijdag binnengebracht, en is vandaag al geadopteerd, en gaat een mooie toekomst tegemoet bij een oudere heer.
Bunny is een niet-raszuivere Hollander.

Flokje en Kandra houden Bunny even gezelschap...

En dan zijn er ook nog twee mooie rammen binnengekomen.  Herbert is de eerste, en met een apart verhaal. Herbert werd half juli gevonden in een park in Geel.  Hij had bijtwonden van gevechten met wilde konijnen, zat vol vlooien.  Omdat het dus duidelijk om een tam konijn ging, hebben de mensen het kunnen vangen en meegenomen naar Gent, waar ze wonen. Ze zijn dan met hem naar de dierenarts gegaan voor een behandeling van zijn wonden, en werd ook ontvlooid en ontwormd, en kreeg een vaccinatie er bovenop. Een tweetal weken geleden kreeg hij een abces onder zijn oor, maar ook daarvoor werd hij naar de dierenarts gebracht en werd verzorgd.  Toen hij hier aankwam, moest hij ook nog een paar dagen antibiotica krijgen, en hij was heel flink: een beetje op de boterham en dat ging vlotjes binnen!!!
Herbert werd hier met traantjes achtergelaten, en het was ontzettend fijn van de mensen om Herbert te vangen, te verzorgen en op te lappen, maar helaas konden/mochten ze hem niet houden.  Als zijn wonde volledig hersteld is, kan hij naar de dierenarts voor castratie. Maar hij is uiteraard wel al te reserveren!
Herbert is een lieve NHD in wit met zwarte en bruine plekken

Konijntje kikkerbil, zoals wij deze positie noemen.

Herbert kan echt niet normaal liggen, altijd kikkerbil!

En opnieuw...

En als hij slaapt, is hij ook zo schattig!

Spelen met het snoepjesspel!

En dan hebben we ook nog Twig, ook een vondeling.  We krijgen de laatste tijd wel veel vondelingen over de vloer, maar we zijn blij dat sommige mensen toch een poging doen om de tamme konijnen te vangen, tijdelijk bij te houden en dan bij ons binnen te brengen. Het geslacht van Twig was onbekend, tot hij uiteraard hier aankwam en duidelijk een ram bleek te zijn, vermoedelijk ook maximaal 1 jaar oud.  Hij is ontzettend nieuwsgierig en houdt ook van aandacht.  Hij is een middelgroot tot groot konijn en zal ook in de loop van de volgende week gecastreerd worden. En dan mag hij op zoek naar een nieuwe thuis!
Even snuffelen hoor

En kinnen, want het is nu MIJN hok!

Kiekeboe!

Ook bij Els vertrekken de laatste konijntjes, en daarover vertellen we jullie later meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.