MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

woensdag 4 juni 2014

Sfeerbeelden vaccinatiedag + vampierkonijn met piercing...

Vorige week vrijdag 30 mei hadden we voor de eerste keer een vaccinatiedag ingepland. Op die manier hopen we ook meer mensen ervan te overtuigen dat het vaccineren tegen VHS en Myxomatose wel degelijk nodig is voor konijnen, zowel binnen als buiten.  Eén besmette mug kan genoeg zijn om het leed te veroorzaken helaas...
We waren blij dat toch behoorlijk wat mensen ingeschreven hadden, en het viel op dat het allemaal om jonge konijntjes ging van onder het jaar, dus het is wel positief dat ze ook met de gezondheid van hun diertjes bezig zijn, en de weg naar ons vinden.
Mijn dierenarts uit Sijsele kwam langs voor de vaccinatie, maar deed ook een checkup van de konijntjes, zoals tandjes en oogjes en luisteren naar de longen. Een aantal mensen had ook vragen omtrent verzorging of gezondheid, en er was ook een konijntje dat we oogdruppeltjes hebben toegediend.  Uiteraard is het altijd fijn om te zien dat de mensen ook veel geven om hun konijntje, en wij zijn blij dat we de mensen ook advies kunnen geven.
Dierenarts Ilse is druk bezig met het checken van een konijntje

Sommige konijntjes gingen op verkenning

Terwijl anderen liever in de box bleven zitten...

Het laatste spuitje

Op een gegeven moment was het aanschuiven geblazen, en ging een man met de kindjes naar buiten kijken naar de konijntjes.  Hij kwam plots weer binnen met de melding dat er een konijn ontsnapt was, en hij had die terug in de ren gezet.  Hij wist natuurlijk niet dat Flokje en Kandra gewoon mogen rondlopen in de tuin, en hij had Flokje in de buitenren gezet, met alle gevolgen vandien... Spookje liet zich natuurlijk niet doen, en het was weer serieus boel tussen die twee!  Ze hebben nauwelijks een 2-tal minuten bij elkaar gezeten, dus dan maar vlug uit elkaar gehaald. 
Toen iedereen met de konijntjes buiten was, gingen we naar buiten om mijn eigen konijnen en de opvangers te gaan vaccineren.  Goofy en Hobbes wilden niet gepakt worden, dus moest Ilse bijna helemaal in het hok kruipen om het spuitje te kunnen zetten.
Eenmaal in de grote ren was het eerst de beurt aan de dames, en dan aan Spookje.  Die had zich eerst verschanst, en toen we hem pakten, zag ik bloed!!! Vlug even checken, bleek heel zijn lip open te liggen. Best dus dat de dierenarts hier was, zodat hij twee nietjes in zijn lip kreeg.  Ik heb hem dan een paar dagen binnen gehouden, maar sinds gisteren zit hij weer bij zijn harem!
Beware of the vampire rabbit!

De twee nietjes in zijn lip, die er volgende week nog uitgehaald moeten worden

Dus het is bij deze nog maar eens bewezen dat het geen goed idee is om twee mannetjes bij elkaar te zetten. Sommigen vechten met elkaar tot bloedens toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.