MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

donderdag 19 september 2019

Centjes voor Zwartje

Op zondag 8 september kregen we via Facebook een berichtje binnen over een zwart konijn.  Hij liep al geruime tijd in de stallingen rond, en vond het leuk om in het stro te liggen.  Maar sinds de zaterdag ervoor leek het erop dat hij met zijn pootje sleepte en was een medische interventie wel noodzakelijk.
Maandag is vrijwilligster Kaatje na haar werk richting Duffel (Mechelen) gereden om het konijn op te halen en we installeerden hem hier in een hok, en we zagen al snel dat er idd iets serieus mis was met zijn pootje... Meteen een afspraak gemaakt met onze gespecialiseerde dierenarts in Sijsele, en ik mocht hem 's anderendaags 's morgens al binnenbrengen.

Na een RX bleek dat het niet om een gebroken poot ging, maar wel een pootje uit de kom. In principe is dat eenvoudig te behandelen binnen een bepaalde termijn, maar gezien Zwartje (dat was zijn voorlopige naam om bij de dierenarts binnen te brengen) daar zeker al van zaterdag mee rondliep, was terugzetten geen optie.
Dat was niet het enige probleem, ook zijn heupbot vertoont een barst.  Hoe hij dat opgelopen heeft, is niet bekend, maar mijn vermoeden is dat hij toch ergens in contact moet gekomen zijn met één van de paarden op stal, wellicht niet bedoeld... 
Na overleg met een orthopedische dierenarts werd beslist om het bolletje van het heupbeen af te zagen, omdat dit anders nooit meer in de heupkom zou passen en alleen maar voor veel wrijving zou zorgen.  Het geheel werd dan weer zo goed mogelijk aan elkaar gezet, zodat het konijn over een paar weken/maanden weer perfect kan huppelen.
Bij een normaal zoogdier past het bolletje van het heupbot perfect in het heupbeen
Het bolletje (amper de grootte van een kikkererwt) zoals bovenaan links werd verwijderd van het bot

Zwartje ofte Yampa (zijn officiële naam nadat we de registratie hebben kunnen voltooien) doet het verder super!  Hij eet gelijk zot, maar zit wel in een klein hokje voor het herstel.  Over een grote week mogen de draadjes eruit, en dan over een paar weken gaan we terug om een RX te maken en te zien of het ondertussen allemaal goed hersteld is, inclusief zijn heupbeen...
Yampa met zijn geschoren achterkant

Zicht op de naad van de operatie

Helaas heeft zo'n operatie ook een prijskaartje... Voorlopig zitten we dus aan bijna 350€, en hij moet dus nog verder opgevolgd worden, en na zijn herstel komen ook nog de kosten voor castratie en vaccinatie er bovenop...

Daarom zijn we op zoek naar extra centjes om deze grote uitgave te bekostigen.  We staan altijd klaar om de konijnen die gevonden zijn te helpen, en gelukkig hebben ze niet allemaal zo'n grote kosten... We hopen dat jullie nu ons willen helpen met een centje te storten voor Zwartje... Veel of weinig, maakt niet uit, met elke euro zijn we al heel tevreden!!!
Storten kan op onze rekening BE89 9730 8729 5485 (IBAN ARSPBE22) met vermelding van de mededeling "Steun Zwartje".  We houden jullie op de hoogte hoeveel centjes we ingezameld hebben om de rekening te betalen. 
We hebben op onze Facebookpagina 3600 volgers, dus mocht iedereen daarvan 10 cent storten, dan zijn we er voor deze factuur ;)  Uiteraard wishful thinking, maar we hopen dat we toch op jullie steun, hoe groot of klein ook, mogen rekenen...
Alvast bedankt in naam van Zwartje en de andere opvangkonijnen.

Stand op vrijdagavond 20/9: 139.20€
Bedankt Katrien D, Fam. Dehoorne, Frauke L, Sven P, Fam. Gardin, Laurence K, Gwenny C, Liesbeth W, Nancy V, Karen D, Fam. Benoot, Evy D, Gwendoline S, Stijn M, Mano V

Stand op donderdag 26/9: 241.20€
Bedankt Tara D, Daniëlla T, Kim D, Liselotte M, Annick V, Sabine P, Jonas P, M. Kolsteeg, Mathieu V, Jensie H

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.