Pagina's

donderdag 6 februari 2014

What's the colour of money? (deel 2)

Naar aanleiding van het triestige verhaal van het kleine nijntje uit de dierenwinkel van gisteren, hier nog even een véél schrijnender voorbeeld uit Nederland...
Dit is Sinbad, hij werd begin januari in een winkel in Breda gespot en meegenomen door konijnenopvang Knaller... Zo te zien dus een  ernstig verwaarloosd en ziek konijn, en helaas hebben ze het diertje 's avonds nog moeten laten inslapen.  Hieronder even het verdere verhaal:

Zoals je op de foto's ziet heeft hij een kaakabces, mijt en urinebrand. Dit konijn zat er voor de verkoop en was altijd gebruikt als dekram! Gelukkig hebben we Sinbad daar weg kunnen halen. Helaas hebben we hem wel een paar uur later in moeten laten slapen. Heel zijn keeltje zat vol met pus. We hebben toen uiteraard melding gedaan bij de daarvoor bestaande instanties. Er is een bezoek gebracht aan de dierenwinkel. De eigenaar van de winkel heeft aangegeven dat dit konijn geen enkele pijn had en niet ingeslapen had hoeven te worden. Daarna is er inspectie gedaan in de winkel en het onderzoek is afgesloten zonder verdere gevolgen voor de eigenaar. Hij kan gewoon zijn wanpraktijken vervolgen. Het is gewoonweg belachelijk dat in Nederland dit soort praktijken ongestraft blijven! Je mag een dier niet een medisch behandeling weigeren en het dier laten creperen van de pijn, laat staan verkopen in deze toestand. Als je een beetje verstand hebt van konijnen weet je, doordat een konijn een prooidier is, dat hij nooit pijn laat zien. Dat is zijn natuurlijk overlevingsinstinct. Hoezo had Sinbad geen pijn, hoe kan je dat nu denken??? Ga maar eens na hoeveel pijn je hebt als je kies ontstoken is en een abces je wang doorboort. Het maakt ons kwaad en intens verdrietig dat dit zomaar gebeurd. Maar we leggen ons er niet bij neer. De strijd voor een beter welzijn van konijnen in dierenwinkels zal voortgezet worden.

Dus het is hoog tijd dat de konijnenopvangen proberen om een eind te maken aan dergelijke wanpraktijken!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten