Pagina's

woensdag 24 april 2013

Een vondeling

Via onze Facebookpagina kwam er gisterenmiddag een berichtje binnen.  Iemand had een zwart-wit konijn gevonden in het park, en ze konden het ontzettend makkelijk vangen.  Omdat ze zelf al dieren heeft, kon ze het onmogelijk houden, en vroeg of wij het konijn konden binnen nemen.  Ondanks het feit dat er deze week ook nog 7 andere konijnen binnen komen, en we stilaan onze maximale capaciteit hebben bereikt, zijn we ook natuurlijk van plan van deze spoedgevallen op te nemen.
Omdat het om een vondeling gaat, weten we natuurlijk niet zo veel over dit konijn, die we Maya hebben gedoopt. Blijkbaar zat ze er al een tijdje, want bij navraag aan wandelaars in het park bleek ze al regelmatig gespot te zijn. Maya is een vrouwtje, waarschijnlijk nog een jong dier.  Het is een middelmatig konijntje van grootte, en heeft zeker trekken van het vlinderkonijn, maar ze is zeker niet zo groot.  Rond haar ogen heeft ze een mooie zwarte tekening, maar net aan haar ook geen beetje bruin.  Dit is ook het geval met haar oren.
We gaan er van uit dat Maya niet zwanger is, omdat geen andere konijnen in de buurt werden gesignaleerd.  Het is een levendig konijn dat graag buiten zit, dus we zouden haar het liefst in een leuke buitenren zien in haar nieuwe thuis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten