Pagina's

zaterdag 14 oktober 2017

Bunny basics

Mensen staan vaak onvoldoende stil bij de aanschaf van konijnen, met alle gevolgen vandien voor onze opvang... Terwijl we vroeger nog eens wat hokken vrij hadden, is dat al lang een utopie, en we moeten alleen maar hokken bij zetten m ze allemaal te kunnen huisvesten... Daarom ook nog even deze oproep:"Bezin eer je begint!", want konijnen zijn geen evidente huisdieren en al zeker niet voor kinderen!
CASTREER/STERILISEER:
Dit helpt om ongewenst gedrag te vermijden, zowel bij rammen als voedsters.  Bovendien kunnen ze zo niet meer voor ongewenst nageslacht zorgen, en sluit je ook de kans op baarmoederkanker bij voedsters uit.

ONBEPERKT HOOI:
Omdat konijnentanden blijven doorgroeien, is het ook belangrijk dat die voldoende kunnen afslijten.  Dit kan door ze onbeperkt hooi voor te schotelen.

GOEDE HUISVESTING:
De meeste hokken of kooien zijn te klein voor permanente huisvesting.  Een leuke ren erbij is zoveel toffer voor je konijn, en hij/zij zal ook veel gelukkiger zijn!

10-14 JAAR CONTRACT:
Afhankelijk van het ras kunnen konijnen best wel oud worden, tot zelfs 10 à 14 jaar!  Ze moeten ook regelmatig gevaccineerd worden tegen de heersende konijnenziektes en een regelmatige check-up bij de dierenarts is zeker ook aan te raden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten