Pagina's

dinsdag 30 mei 2017

Veranderingen in de opvang


Afgelopen vrijdag hadden we onze jaarlijkse algemene vergadering met het grootste deel van onze medewerkers, om weer de puntjes op de i te zetten voor het komende werkjaar.
Eén van de belangrijkste beslissingen die we genomen hebben, is dat we stoppen met het opvangen van cavia's en hamsters, en ons terug helemaal gaan focussen op de core-business, namelijk de konijnen.  De medewerkers voor deze dieren hebben ook minder tijd dan ze zouden willen om hier ten volle voor te blijven gaan.
We merken dat het probleem toch het grootst is bij de konijnen, en minder bij cavia's en hamsters.  Bovendien hebben we een aantal collega-opvangen die zich specialiseren in de kleinere knagers, zoals de hamsters en de cavia's.
Als we nog cavia's en hamsters binnen krijgen, gaan we ze aannemen, en zelf of via een collega-opvang aan een nieuw huisje helpen, maar de focus ligt vanaf nu op de konijnen. 
Het vernieuwde logo dat sinds vorige zomer in gebruik is, wordt wel behouden, zodat we niet weer al onze papieren en folders moeten aanpassen.  
Met de toevoeging van medewerkster Katja aan ons team kunnen we het verschil maken voor héél véél dieren, de teller staat voor het ogenblik al op 170 binnengekomen konijntjes. Vorig jaar hadden we er net geen 300 opgevangen...
Aangezien er in Vlaanderen dus weinig konijnenopvangen zijn, willen wij ons met hart en ziel blijven inzetten voor deze lieve diertjes en ons dus voor 100% op hen richten.
Met een groot deel dumpers die binnen komen, hou ik mijn hart vast voor wat nog moet komen in de zomerperiode... Voor ons ook traditioneel een drukke periode met veel konijntjes die bij ons op vakantie komen, maar ook alle hens aan dek voor gedumpte konijnen...

Voor de andere dieren kun je terecht dus bij onze collega's:
http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.com/2013/03/collega-opvangen-in-belgie.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten