Pagina's

vrijdag 7 oktober 2016

Kinderen en konijnen?

Mensen denken nog steeds dat konijnen ideale huisdieren zijn voor kinderen, maar dat is verre van juist... Hoeveel konijnen gekocht voor kinderen als verjaardagscadeautje of met pasen komen niet in de opvangen terecht?
En sommige kinderen zijn ook niet in staat om een konijn op de juiste manier te benaderen.  Konijnen worden NIET graag opgepakt, want het zijn prooidieren.  Voor hen staat oppakken gelijk aan meegenomen worden door een roofdier.  Soms kunnen ze dan hevig gaan spartelen, met alle gevolgen van dien... Het konijn valt, en kan in het ergste geval iets breken, zoals op onderstaande röntgenfoto... Het konijn heeft aan een "speelpartijtje" met kinderen een gebroken rug overgehouden en heeft het niet overleefd.
Als je een konijn wil kopen voor je kinderen, begin dan met een pluchen konijn!!!
Konijnen benader je het best op de grond, aaien, eten geven en zo meer, allemaal op het niveau van het konijn... Laat het konijn naar je toe komen in plaats van omgekeerd.
Moesten mensen beseffen dat konijnen zo'n specifieke behoeften en eisen hebben, zouden ze waarschijnlijk minder geneigd zijn om het te kopen voor de kinderen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten