Pagina's

maandag 2 mei 2016

Konijn alleen of per 2 ???

Een tijdje geleden gelezen op Facebook en wou deze gegevens ook graag met jullie delen...
Op konijnengroepen woedt regelmatig de discussie over het houden van 1 konijn alleen, of toch per 2...

Een aantal conclusies uit onderstaande info, die het duidelijk moeten maken dat konijnen echt wel sociale dieren zijn en bij voorkeur in koppels gehouden zouden moeten worden...

- In Nederland worden zeshonderdduizend konijnen als huisdier gehouden. Ongeveer 72 procent daarvan, 430 duizend, leeft alleen. Ter vergelijking: in het wild leven konijnen in groepen van mannetje, tot vijf vrouwtjes en een aantal jongen. (Trouw)
- Konijnen rusten het liefst daar waar andere konijnen ook al liggen te rusten voor de helft van hun rusttijd zijn de lichamelijk in contact met andere konijnen. (Bron: Livestock Research Wageningen)
- Het onderzoek liet zien dat de gemiddelde levensverwachting van de konijnen 4.2 jaar was (de maximale levensverwachting is 13 jaar) en solitaire huisvesting lijkt de levensverwachting te reduceren.(Universiteit van Wageningen)
De voordelige effecten van huisvesting in paren en daarmee afnemende abnormale gedrag, suggereert dat huisvesting in paren beschouwd zou moeten worden als een alternatief voor individuele huisvesting van laboratorium konijnen. (universiteit van California)
Info (even kopieren in je internetbalk):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten