Pagina's

vrijdag 29 januari 2016

Alles over konijnen (in een notendop)

VOEDING: het dieet van een konijn bestaat uit konijnenkorrels (bij voorkeur in beperkte mate en enkelvoudig, geen mix), hooi en een assortiment aan groentjes en fruit (fruit ook beperkt omwille van de suikers).

LEVENSVERWACHTING: konijnen kunnen, afhankelijk van het ras, 8 tot zelfs 12 jaar oud worden.

PERSOONLIJKHEID: Konijnen zijn van nature uit heel nieuwsgierig en ook heel avontuurlijk.  Sommige mensen trainen zelfs hun konijnen, en is zowel voor baasje als dier een goede oefening voor zowel lichamelijke als mentale gezondheid.

HUISVESTING: In Amerika vinden ze dat alle konijnen binnenshuis zouden moeten leven.  Wij vinden dat buitenleven ook kan, uiteraard mits de nodige voorzorgen, zoals afgesloten ren, voldoende schuilmogelijkheden en zo voort.

SPEELGOED: Konijnen die zich vervelen, kunnen al snel agressief of destructief worden. Je kan ze daarom bezighouden met gevulde WC rolletjes, kattenspeeltjes (uit hard plastic) zoals ballen met een belletje en zo voort.

ANDERE HUISDIEREN: Konijnen zijn sociale dieren en hebben graag een soortgenootje, maar sommigen worden ook dikke vriendjes met de kat of de vriendelijke hond...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten