Pagina's

donderdag 9 juli 2015

Babykonijntjes!

We zitten op het ogenblik met heel wat nestjes, allemaal van konijntjes die zwanger de opvang binnen gekomen zijn...
  • Noortje, weggehaald uit een failliet dierenpark, is na een maandje bevallen van 4 kleintjes.
  • Gevonden konijn Purdy is kort na haar vangst bevallen van twee stevige jongen.
  • Octavia is daags na binnenkomst bevallen van 9 kleintjes, waarvan er nu nog 8 in leven zijn.
  • We hebben 7 konijntjes binnengekregen van 3 weken oud die Wendy sindsdien met de papfles verder opvoedt, en we hebben de moeder Zippy gaan vangen en die is ook natuurlijk weer zwanger.
  • En we vermoeden dat Celeste ook zwanger is...

Dus héél véél (te véél) jonge dieren die binnenkort op zoek moeten naar een thuis.  Vreemd genoeg reageren steeds veel mensen op de kleine konijntjes, terwijl de oudere dieren uit de boot vallen.  Maar kleine konijntjes blijven niet lang klein... En we hebben NU nood aan adopties, en alleen de oudste dieren kunnen nu weg.

Bovendien is het véél beter om een ouder dier in huis te nemen, omdat je meer een zicht hebt op het karakter van het dier en in de meeste gevallen ligt de puberteit al lang achter hen!

Dus we hopen dat als mensen NU een konijn willen adopteren, dat ze EERST KIEZEN voor een wat ouder dier, zodat we straks ook de plaats hebben om al die kleine pagadders een ruim hok te geven en ze te laten ravotten.  En eens ze oud genoeg zijn om geadopteerd te worden, hopen we uiteraard ook dat ze een liefdevolle thuis vinden.  Maar de eerste konijntjes (van Noortje) kunnen pas tegen eind juli weg, die van Octavia tegen eind augustus en de andere nestjes nog later, dus zitten we echt overvol, maar willen we ook andere (gedumpte) konijntjes ook een eerlijke kans geven op een nieuw leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten