Pagina's

donderdag 7 mei 2015

Cavia's ter adoptie


Naar aanleiding van ons artikel van het weghalen van een heleboel cavia's (zwangere zeugjes, beren en twee kleintjes van een dag oud), werden we overspoeld met de vraag naar cavia's.  Helaas wilde bijna iedereen de nog niet geboren jongen adopteren, en vroeg nauwelijks iemand naar de 16 cavia's die we weggehaald hebben... Wij vinden deze gang van zaken ontzettend jammer en bevestigt helaas nog altijd het idee dat een klein jong dier veel aantrekkelijker is om te kopen dan een ouder dier...
We zijn ook blij dat een collega-opvang twee voedsters en twee beren van ons heeft willen overnemen, zodat wij toch een beetje ontlast zouden worden met zo'n groot aantal extra dieren.
Helaas is er ook een keerzijde aan de medaille van zoveel dieren op te vangen... Jofke, één van de kleintjes uit het eerste nest is ondanks de goede zorgen overleden, en één van de zwangere vrouwtjes heeft een bloeding gehad (miskraam?) en ondanks de medische behandeling heel snel overleden.
Klein Jofke heeft het helaas niet gehaald...

We maken spoedig werk om de cavia's online te zetten en we hopen dat ook de oudere dieren een kans krijgen op een goede thuis!

ADOPT, DON'T SHOP!

Deze cavia's zullen in de groep van Wendy geïntroduceerd worden eens de kleintjes groot genoeg zijn en/of ze voldoende aangesterkt zijn...

Uxie is de mama van de kleintjes die nog niet lang geboren waren toen we ze weg haalden...

Nayo is één van de twee voedsters met een speciale haardos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten