Pagina's

zondag 11 januari 2015

Jaarstatistieken 2014


We zijn ondertussen al weer een paar dagen goed gevorderd in het nieuwe jaar, en het blijft druk in de opvang!!! We hebben deze week ook weer een aantal adopties achter de rug.
Vandaar dat we ook even tijd maken om terug te kijken naar het afgelopen werkjaar, ons eerste volledige. We zijn eind maart 2013 begonnen met Het Vrolijke Konijnenhol, niet goed wetende hoe het allemaal zou lopen.
In het eerste jaar van ons bestaan (2013) zijn we dus 9 maanden actief geweest.  Toen zijn er 109 binnengekomen (gemiddelde van 9 per maand), en 90 geadopteerd (gemiddelde van 7,5 per maand).

Maar 2014 was voor ons het eerste jaar dat we 12 maanden actief waren, wat dus een beter beeld geeft van hoe en wat.  En de aantallen zijn duizelingwekkend, kijk maar even mee!

* We kregen maar liefst 174 konijntjes binnen (wat dus een gemiddelde is van 14,5 konijnen per maand!) Ook meer en meer gedumpte konijntjes worden bij ons binnengebracht.

* Hiervan werden er 140 geadopteerd (een gemiddelde van 11,6 konijnen per maand)

* Drie konijntjes blijven permanent in de opvang wonen bij Vicky: Grace (had gedragsprobleem), Dido (geen snijtanden) en Lapino (tandproblemen die goed opgevolgd moeten worden)

* Er werden 13 konijntjes geboren in de opvang, toen we zwangere vrouwtjes binnen kregen.

* Helaas stierven ook 13 konijntjes, wat we uiteraard betreuren.  Maar soms komen ze ziek of verwaarloosd binnen, en zijn onze zorgen helaas onvoldoende om ze erdoor te krijgen...

Meer dan ooit blijkt dat onze opvang broodnodig is, want waar zouden die 174 konijntjes anders belanden? We zijn ook ontzettend blij dat we steun krijgen van heel wat sponsers, die we graag in een ander berichtje gaan bedanken voor hun steun! En uiteraard ook veel dank aan onze vrijwilligers en gastgezinnen, om mee te helpen om een nieuwe toekomst voor de konijntjes te betekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten