Pagina's

dinsdag 5 augustus 2014

E.C. patiëntjes

Ineke heeft ook de handen meer dan vol, o.a. met het verzorgen van Mystique.  Haar konijntje heeft sinds een maand ongeveer last van E.C. met een serieuze head tilt (ofte schuin hoofdje) tot gevolg.  Ik heb hierover een tijd geleden al eens een paar blogposts geschreven, je vindt ze onder de rubriek "medisch". Heel wat dierenartsen weten niet echt wat gedaan als je met een dergelijke patiënt binnen komt, maar laat je zeker niet afwimpelen als ze zeggen dat inslapen de enige oplossing is.  Dat is het zeker niet, en wijst er op dat je dierenarts misschien toch niet zo veel van konijnen afweet... Als er vragen zijn hieromtrent, mag je ons gerust altijd contacteren!
Dit is Mystique.  Ze heeft dus een hoofdje dat ontzettend schuin staat, maar ondertussen heeft ze er al meer mee leren leven, en kan ook weer behoorlijk lopen.  Meestal komt het hoofdje dan iets rechter.  Hoogst waarschijnlijk zal het hoofdje nooit meer helemaal goed komen te staan, maar het zal wel verbeteren (op voorwaarde dat de E.C. de zenuwen niet te ver heeft aangetast).  Vooral in het begin lag ze voortdurend te tollen en te draaien, maar eens ze weten hoe ze er mee moeten omgaan, kunnen ze zeker weer gelukkige konijntjes zijn!

Mystique zoals ze vroeger was (en als kleine ukkepuk)


En Ineke en  Manu zijn vorige week zelfs naar Boom gereden om Laila op te halen, ook een konijntje met het begin van E.C. en de eigenaars waren radeloos, want ze wisten niet wat gedaan.  Ondertussen is de medicatie opgestart en wordt ze goed in gaten gehouden.  En aangezien er weer vooruitgang is, mocht ze vorig weekend weer naar huis en haar vriendje, die ze wel degelijk miste.
Aan het knabbelen

Aandacht komen vragen aan de tralies!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten