Pagina's

woensdag 23 juli 2014

De rijst-truc

Neenee, we gaan niet toveren en een wit konijn uit een hoge hoed halen, maar toch...  Jullie hebben waarschijnlijk net als de meeste mensen die drinkflessen gebruiken, last van vieze aanslag aan de binnenkant die je er nauwelijks uit krijgt.  Wij krijgen vaak ook (vieze) flessen mee met afgestane konijnen.
Ik was deze week bezig met het opruimen van het terras, waar ook nog heel wat konijnenspulletjes lagen te slingeren, dus ik heb dan maar opgeruimd, en meteen ook de flessen opnieuw klaargemaakt voor gebruik!

Men neme dus ongekookte rijst in bulk en vieze flessen...
Je doet rijst in de fles, en vult ze dan voor ongeveer 1/4 met water.
En dan kan het schudden beginnen!
Door de harde rijstkorrels die tegen de binnenkant aanschuren, komt de aanslag los, en heb je binnen de kortste keren weer een propere drinkfles.  Dus meer dan rijst en water heb je niet nodig!

Drie grote drinkflessen, links is net onder handen genomen.  Je ziet dat het water ondertussen troebel geworden is van de losgemaakte viezigheid.  De andere 2 flessen zijn nog niet gedaan.

Detail van de fles: de rode aanslag komt stilaan los!

Dus op deze simpele manier hebben de konijnen weer een propere drinkfles, en als ze weer vies wordt, dan herhaal je alles gewoon opnieuw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten