Pagina's

dinsdag 27 mei 2014

Veel nieuwsjes uit de opvang (en veel konijntjes ter adoptie...)

We hebben weer een heleboel in- en uitgaande bewegingen in de opvang.  De adoptiepagina is ondertussen ook helemaal up-to-date, maar uiteraard willen we nog even extra jullie aandacht vestigen op de binnenkomers!

De afgelopen dagen zijn Ichabod, Jennifer en Muffin verhuisd naar hun nieuwe thuis.  Ichabod blijft bij medewerkster Ineke, en ook de andere twee zijn met hun kontjes in de boter gevallen bij hun nieuwe vriendje!

Een goeie week geleden zijn we Goofy en Hobbes gaan ophalen, en na hun eerste vachtverzorging heb ik ze laten bekomen van hun verhuis.  Nadat Jennifer dan dit weekend verhuisd was, werd het hok proper gemaakt, en konden zij verhuizen naar het grotere hok met z'n tweetjes.  En ze hebben het er zeker naar hun zin!  Beide rammen zijn reeds gecastreerd en zijn gewoon om samen te leven. Maar ze kunnen zeker ook apart verhuizen naar een lief meisje!
Zo grappig om ze samen te zien zitten

Weglopen!

Of toch maar even komen piepen?

Goofy is het bruine hangoorkonijn

Lekker smullen

Broer Hobbes is de bonte hangoor

Koekoek!


Lapino is afgelopen vrijdag binnengebracht, als (voorlopig) laatste konijntje van de wachtlijst.  Het is ook een langharig hangoorkonijn, we trekken blijkbaar de laatste tijd allemaal gelijkaardige konijnen aan!  We hebben hem zondag dan maar even onder handen genomen om de grootste plukken te verwijderen.
Hij wou liever op verkenning gaan

Mister Punk

Mijn achterkant mag ook gezien worden

Bezig met de vachtverzorging, en tegelijk knuffelen!

Ik had vrijdag al meteen gezien dat er waarschijnlijk ook een tandprobleem was, aangezien het haar onder zijn oogje ook helemaal was samengeklit.  Dit heb ik dan ook mooi weggeknipt, en toen ik de tandjes bekeek, was er inderdaad een probleem.  De bovenste snijtanden zijn veel te lang, en de onderste veel te kort, hoewel ze behoorlijk mooi op elkaar staan.  Het bezoekje aan de dierenarts leverde ook niet veel op, we moeten afwachten en minstens een maand kijken hoe het evolueert met goed voer, en hopelijk slijten ze dan een beetje gelijkmatiger af.
De tandjes van Lapino

En we zijn nog niet rond met de nieuwtjes... Morgen wordt ook een voedstertje binnengebracht bij Ineke in Eine van 10 maand oud.  Ze heeft een nestje van 1 maand oud, maar ze valt haar kleintjes aan, en eentje is al gestorven.  Daarom worden ze gescheiden, en komt de mama naar ons.  Ze heet Noortje.

Tot slot krijgen we eerstdaags ook nog een mannetje en een mannelijke borstelcavia binnen, en uiteraard zijn deze ook ter adoptie.  Moby moet binnenkort nog gecastreerd worden.  

Voor de cavia vragen we 15€ adoptiekosten.

Al deze lieverds zijn dus op zoek naar een goede en warme thuis waar ze naar hartelust kunnen ravotten met hun vriendjes.  Aarzel niet om ons te contacteren als je interesse hebt!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten