Pagina's

maandag 10 maart 2014

TER ADOPTIE: Yazzou en Zorro

Zaterdag zijn we hier in Oostkamp nog 2 rammetjes van 8 maanden oud gaan ophalen. Ze waren teveel bij een kleinschalige kweekster, en wij besloten om ons te ontfermen over deze twee jongens. Dus willen we jullie deze twee kerels graag aan jullie voorstellen!

De eerste is Yazzou, een konijntje met de zogenaamde vliegersoren, want soms hangen ze, en soms staan ze rechtop... Maar het is ook zo'n overactief baasje, dat het bijna onmogelijk was om deftige foto's van hem te maken.  Hij woont nu voorlopig in één van de grote buitenhokken in onze vestinging te Oostkamp, en we gaan deze week een afspraak maken bij de DA voor zijn castratie.



En zijn broer Zorro, dat is een ander paar mouwen... Die heeft een paar problemen, maar net als zijn broer is hij overactief, en trekt hij zich niets aan van zijn problemen...
Kiekeboe!

Blijkbaar heeft Zorro last van hangballen of sleepballen.  Blijkbaar zijn die helemaal uitgezakt, en slepen over de grond.  Aangezien we toch een afspraak hebben bij de dierenarts om Xaldo dinsdag te laten castreren, gaan we maar deze jongen meenemen i.p.v. Xaldo, want mijns inziens is dit een veel dringender geval.  Van wat ik op het internet gevonden heb van weinig informatie, zou dit te verhelpen moeten zijn met de castratie, dus laat ons inderdaad hopen dat het zo is.  Gelukkig ziet alles er nog behoorlijk goed uit, zonder wondjes, dus we zien wel hoe het gaat na de castratie.

En dan het tweede probleem: geen één van zijn twee oren zijn nog intact.  Deze verwondingen heeft hij bij zijn vorige eigenaars opgelopen door samen te zitten met broer Yazzou, maar ze zijn elkaar dus serieus te lijf gegaan, met deze verwondingen tot gevolg.  In zijn ene oor zit er een serieus gat, uit het andere oor is een ferm stuk gebeten. Maar hij heeft er verder geen last van, maar ik ga toch vragen aan de dierenarts dat hij alles een keer goed nakijkt!


Dus deze jongens worden zo spoedig mogelijk gecastreerd, en kunnen dan over een 2-tal weken verhuizen naar hun nieuwe thuis.  Aarzel niet om ons te contacteren bij interesse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten