Pagina's

maandag 24 maart 2014

TER ADOPTIE: Diesel

Diesel is donderdag bij ons in de opvang gearriveerd.  We hadden een advertentie zien staan om dit konijntje met tandproblemen gratis weg te doen, maar de eigenaar was superblij dat wij ons over het diertje wilden ontfermen!

Diesel is een klein zwart otter-konijn, en is echt wel klein, ik ben zo'n dwergjes niet gewoon.  Hij is wel nog een beetje angstig, maar eens je tijd in hem steekt en voldoende aandacht geeft, gaat het een stuk beter.
Maar Diesel heeft dus een tandprobleem, zoals je op deze foto duidelijk kan zien. Het is gelukkig niet zo erg als bij Jefke, maar uiteraard moet dit behandeld worden.  Donderdagavond zijn we dan meteen maar naar de dierenarts geweest om de situatie te bekijken, en de eerste stap is het afslijpen van de tandjes. Daarvoor moet hij woensdag binnen bij de DA. We hopen dat we met de juiste voeding (Beaphar Care+ en Terra van Vadigran, en uiteraard hooi) dat zijn tandjes van nature uit weer goed gaan afslijten, en dat extractie niet nodig zal zijn...  Nu krijgt hij, net als Jefke, zijn groentjes fijn gesneden, en dat verorbert hij met veel smaak.
Deze jongen is uiteraard ter adoptie, maar de toekomstige eigenaars dienen er dus wel rekening mee te houden dat hij door zijn tandproblemen de aangepaste voeding zal moeten blijven krijgen.
Sinds de dood van Speedy heb ik een zwak voor konijntjes met tandproblemen, en komend weekend komt er nog een dergelijk konijntje binnen. Maar daarover hoor je later wel weer meer uiteraard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten