Pagina's

maandag 3 februari 2014

TER ADOPTIE: Snuffel

Met pijn in het hart heb ik besloten om mijn dwergje Snuffel af te staan voor adoptie... Ik doe het niet graag, want ik ben altijd van het principe geweest dat je een konijn (of gelijk welk ander dier) in huis neemt tot de dood, maar in dit geval moet ik ook denken aan mijn andere konijnen.
Een paar weken terug zag ik op de rug van Mevrouw Praline een grote wonde.  Gelukkig zonder al te veel erg, dat kan wel een keer gebeuren onder konijnen zeker dacht ik?
Maar toen ik dit weekend ook de andere Franse dames Vlekje en Holly onder handen nam voor hun vachtverzorging, zag ik dat ook zij allebei kleinere wonden hadden op rug en oren...
Na lang overwegen en ook de observatie van het gedrag van de konijnen, is de schuld gevallen op Snuffel. Het dwergje is een stuk vinniger dan de andere grotere konijnen, maar kan dus ook soms wel agressief uit de hoek komen of jaagt ze de anderen weg van het eten.  Jaja, raar maar waar, daar is deze kleine dame verantwoordelijk voor.
Daarom denk ik dat ze beter ergens terecht komt bij een rustig mannetje, waar ze ook voldoende plaats heeft om te wonen.  Ik vermoed dat ze dan een stuk rustiger gaat worden, want nu moet ze haar steeds bewijzen tegen de grote dames...
Het was niet mijn bedoeling om kleine konijntjes te houden, maar toen ik reageerde op een advertentie om haar op te vangen, zag ze er op de foto een stuk groter uit, en eenmaal ik haar ging oppikken, kon ik moeilijk tegen de mensen zeggen dat ik ze niet mee ging nemen.

Snuffel is dus een vrouwelijk dwergkonijn, geboren op 14 oktober 2008, en woont sinds 4 juni 2012 bij mij. Ik heb haar toen geadopteerd omdat de kinderen er niet meer naar keken.  Zelfs voor we de opvang hadden, was ik al bezig met het bekijken van advertenties om konijntjes te redden!
Heb je interesse om haar te adopteren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten