Pagina's

woensdag 26 februari 2014

Schijnzwangerschap bij Ukkie

We krijgen de laatste tijd veel meldingen binnen van schijnzwangerschappen bij konijntjes.  Het is er weer de periode van het jaar voor, en ik heb hier ook een paar gevallen gehad... Gelukkig allemaal maar van korte duur, want als ze er langer dan een paar dagen mee bezig zijn, is dat zeker niet goed.  Ze maken dan veel te veel hormonen aan, wat een groter risico op baarmoederkankers en zo inhoudt... Heel veel voedsters vertonen dit gedrag in de lente. Het enige wat je kan doen om dit gedrag te voorkomen, is sterilisatie.

Ook Ukkie had er deze week last van.  Ze is nu bijna 6 maand oud, dus is ze nu vruchtbaar, wat natuurlijk kan verklaren waarom haar hormonen plots beginnen werken.  Ook de nabijheid van haar grote liefde Jefke zal er wel mee te maken hebben.
Volop bezig met het verzamelen van hooi in haar bekje
Nog wat erbij
Grappig, een konijn met een snor 
Het verzamelen van hooi en stro gaat meestal ook gepaard met het uittrekken van haren, vooral van buik en borst
Nieuwe voorraad hooi???
Ze heeft al haar mooie haren van op haar borstkas uitgetrokken...
Hier is het duidelijk te zien dat ze géén lang haar meer heeft op haar borst

Ik betrapte vandaag ook Nala op nestgedrag, maar ze kan zeker niet opnieuw zwanger zijn... Bij haar ging het zelfs zover dat ze zelfs het haar van haar kleintjes begon uit te trekken om te verzamelen... Heb voor de zekerheid toch maar even gekeken in het nestje, maar niets aan de hand!

Ook Hazel zaliger had vorig jaar last van een schijnzwangerschap in het voorjaar: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/2013/04/schijnzwangerschap.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten