Pagina's

donderdag 12 december 2013

Timothy Hooi van Beaphar


We kregen afgelopen vrijdag een leuke Sinterklaasverrassing van onze sponser BEAPHAR, want we kregen 4 zakken Timothy-hooi om uit te proberen!!!

Het Timothy hooi is een kwalitatief hoogstaande hooisoort met een prijskaartje.  Omdat het ook zoveel beter is dan de courante hooien op de markt, is het aan te raden dit in kleinere hoeveelheden te gebruiken met het hooi dat je konijn gewoon is om te eten.

Timothy Hooi heeft een hoog ruwvezel gehalte, goed voor tanden en spijsvertering. Daarnaast heeft het een gunstige Calcium-Fosfor verhouding. De meeste hooisoorten zijn op basis van alfalfa en bevatten vrij veel Calcium. Qua samenstelling is Timothy hooi het meest geschikt voor konijnen en knaagdieren. Timothy hooi bevat een hoog vezelgehalte (32%) en een laag calciumgehalte (+/- 0,5%). Deze gunstige Calcium-Fosforverhouding voorkomt onder andere blaasproblemen bij cavia's en konijnen.

De konijntjes in Oostkamp zijn alvast overtuigd na het proeven van dit hooi, en de andere zakken zijn ondertussen verdeeld over de andere opvangadresjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten