Pagina's

vrijdag 13 december 2013

Speelgoed voor de konijntjes (deel 2)

Geef leuk doe-het-zelf speelgoed aan je konijnen, zodat ze zich de ganse dag door kunnen amuseren en zich bezighouden.  Een konijn dat zich niet verveelt, is een veel gelukkiger konijn, dat zal je wel zien!!!  We gaan jullie af en toe dergelijke leuke dingen laten zien om je konijntje(s) gelukkiger te maken!

CREATIEF MET TOILETROLLEN
Het simpelste speeltje is gewoon een toiletrol (of keukenrol) opvullen met hooi, en eventueel kun je er nog een snoepje in verstoppen!!!
Voor dit speeltje heb je 4 rollen nodig.  Plooi drie van de vier rollen in de lente, en schuif ze vervolgens in de vierde rol.  Verstop in de gaten diverse snoepjes.

Druk de uiteinden van de rol naar binnen toe, zodat het aan één kant gesloten wordt.  Vul nu de rol met hooi en snoepjes, en sluit de rol vervolgens op dezelfde manier.  Plezier verzekerd!!!


Maak een speelbal door je toiletrol in reepjes te snijden van ongeveer een centimeter breed en in elkaar te schuiven.  Steek aan de binnenkant wat lekkers!!!

We haalden hier onze inspiratie: http://www.therabbithouse.com/blog/2010/12/09/homemade-rabbit-toys/

Of nog een ander leuk idee is om de rollen te vullen met lekkere groentjes, en oveal in huis te verspreiden, zodat je konijn moet zoeken naar zijn eten, een beetje zoals in de vrije natuur.

Volgende maand schotelen we je nog meer leuke zelfgemaakte speeltjes voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten