Pagina's

dinsdag 17 december 2013

Agility voor konijnen

Konijnen kun je ook zonder problemen trainen, zoals bijvoorbeeld om een hindernissenparcours af te leggen. Er bestaan zelfs heuse jumping-wedstrijden!!! Mannetjes moeten aan een leiband, voor het geval ze achter een vrouwtje aan zouden lopen i.p.v. de opdrachten uitvoeren.
Het Bunny Jumpen is in de jaren 70 ontstaan in Zweden, waar in 1987 ook het eerste Nationale kampioenschap plaats vond.  Later volgden nog andere Scandinavische landen voor de Kanin Hop. Ondertussen is het konijnenjumpen populair in meerdere Europese landen, en wordt zelfs ook gedaan in Amerika en Australië.
En er worden zelfs records gevestigd!!! Het hoogste wat een konijn over gesprongen heeft, is 1 meter hoog door een Zweeds konijn, en de verste sprong is 3 meter door een Deens konijn.
Alvast even een filmpje!

Nu, competitie of niet, ik denk niet dat er in België dergelijke clubs voor konijnen bestaan.  Dus als je gewoon wat leuks wil doen voor je konijn, kun je ze hen geleidelijk aan leren om over hindernissen te springen.  En trouwens: hoe meer een konijn in beweging is, hoe beter voor hun conditie!!!
Met WC-rolletjes en takken kun je een aantal hindernissen maken.  
Wel zorgen dat ze ruim uit elkaar staan, zodat het konijn er zonder probleem over kan springen.

Meer info en een filmpje vind je hier: http://www.therabbithouse.com/blog/2011/03/11/rabbit-agility/

Maar konijnen kunnen ook een eigen willetje hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten