Pagina's

woensdag 2 oktober 2013

Nieuwe binnenkomers: KIKI en LYON

Deze week zijn weer twee konijntjes binnengekomen, met twee totaal verschillende verhalen. Uiteraard hopen we dat deze konijntjes ook snel een nieuwe thuis vinden, waar ze heel gelukkig kunnen zijn!

KIKI (ID 88)
Dit arme kleine konijntje werd gevonden op een drukke baan, en gelukkig konden ze dit vrouwtje al snel met 3 personen vangen.  Maar omdat ze zelf al konijntjes hadden, en het niet konden houden, kwamen ze bij onze opvang terecht. Uiteraard is het meisje nu nog aan de bange kant, van alles wat ze de laatste dagen meegemaakt heeft: zondag gevonden en maandag verhuizen naar Oostkamp.  Ze is bang, maar wel nieuwsgierig naar de andere konijnen toe.
Het is echt wel een dwergkonijntje, en ik vermoed dat ze maximaal een jaar oud zal zijn.  Omdat we natuurlijk niet weten van waar ze komt, of wat ze allemaal buiten heeft meegemaakt, zal ze hier nog een maandje in observatie moeten blijven, om te zien of ze niet zwanger is.  Maar uiteraard kan ze wel al gereserveerd worden!
En we zijn ontzettend blij dat de mensen die haar gevonden hebben, de moeite gedaan hebben om naar ons te rijden, en zelfs voor een financiƫle bijdrage hebben gezorgd, die uiteraard helemaal gebruikt wordt voor de verzorging van de konijntjes!!!
Me veilig verstoppen in de buis





LYON (ID 89)
Lyon is een uit de kluiten gewassen leeuwenkop konijn van 2 jaar oud.  Hij is geboren in augustus 2011, en inderdaad een stuk groter dan een "normaal" dwergkonijn.  Hij heeft het formaat tussen een normaal en groot konijn.  Lyon stond al een tijdje op de wachtlijst, maar door een paar misverstanden, zijn we hem vandaag zelf gaan ophalen in Roeselare. Hij moest weg omdat ze door de baby minder tijd voor hebben om ermee bezig te zijn, en kregen ook het hooi, zagemeel, voer en kooi mee.  Hij is nu aan het bekomen van de stresserende autorit in de tuin.  Hij is nog niet gecastreerd, maar normaal gezien zal hij morgen mogen passeren bij de dierenarts! En dan hopen we dat hij snel een leuke thuis kan vinden om samen met een vriendinnetje te wonen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten