Pagina's

maandag 30 september 2013

Ukkie in haar hokje!

Hallo, ik ben Ukkie!

Sinds vorige week zondagavond is Ukkie verhuisd naar een écht konijnenhok!  Ik heb die helemaal ingericht, met een schuilplaatsje, toiletbak, eetbakje en een kartonnen doosje om in en op te springen.
Op vrijdag had ik hem al wat laten rondhuppelen in de keuken, met de bovenkant van het hok over haar, en ik mocht ook getuige zijn van haar eerste binkies!
Ze eet ook meer en meer groenvoer, en wil zelfs al een week geen melk meer drinken.  Maar ondertussen stelt ze het best goed, en heb ik wel de indruk dat het een gezond konijntje is!  Het liefst van al eet hij haverkoekjes voor konijnen en peterselie. En verder bestaat zijn menu uit verse tuinkruiden, selder, wortelgroen, ...
En ze groeit als kool!  Toen ze hier binnenkwam, paste ze in mijn handpalm en woog ze zo'n 100gr, ondertussen is ze al bijna te groot om in één hand te houden en is ze al dik over de 200gr.
Ook haar vacht is stilaan aan het veranderen!  In het begin was ze helemaal zwart, dan kwamen wat grijze tinten erbij, en nu is er meer bruin in verschenen. Benieuwd welk soort konijntje ze wordt!
Hier is ze lekker aan het knabbelen van haar groenvoer! Sorry voor de plasvlekken en keuteltjes, maar ze heeft het precies nog niet helemaal door dat het driehoekje er staat als toiletbakje... En het was pas twee dagen geleden helemaal ververst...

 Even in en uit mijn ander doosje!
Hallo allemaal!!!

1 opmerking: