Pagina's

donderdag 1 augustus 2013

OPGELET: Hoge temperaturen!!!!

Voor vandaag en morgen worden hoge temperaturen voorspeld!!! Hou je konijn(en) zo goed mogelijk in de gaten, want konijnen kunnen niet zo goed tegen de warmte!

Een aantal zaken waar je zeker op moet letten:
* Zorg voor schaduw: zet het konijnenhok niet in de felle zon, maar zet het op een plaats waar het constant in de schaduw staat.  Temperaturen in het hok in de zon kunnen hoog oplopen, met alle gevolgen vandien.  Als je een ren hebt aan het hok, kun je dit overdekken met een (hand)doek voor extra schaduw.

* Zorg voor afkoeling: Er bestaat zoiets als de Icepod, een platte schijf om in de diepvries te leggen en aan de konijnen te geven.  Een goedkoper alternatief is een fles water in de diepvries steken om bij de konijnen te leggen.  De blauwe dingen voor de koelbox kunnen ook, maar dan moet je goed in de gaten houden dat het konijn er niet aan gaat knagen!  Ook oude tegels in het hok/ren kan voor afkoeling zorgen.
Meer tips lees je ook in dit blogberichtje: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/2013/06/konijntjes-veilig-de-zomer-door.html

Hou de konijntjes zo veel mogelijk koel in deze hete tijden, want ze kunnen hun jasje niet uitdoen natuurlijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten