Pagina's

dinsdag 30 juli 2013

Laatste nieuws uit de opvang

Huppel en Hopsie hebben we weggenomen van bij de moeder.  Van zodra de arme beestjes bewogen, sprong Grace er op af... En bovendien hadden ze nauwelijks de kans om wat te eten.  Daarom zitten ze nu apart in een hokje in huis, en krijgen véél aandacht en extra voer.  Normaal gezien kunnen deze ukkies dan goed aansterken voor ze over een maandje naar hun nieuwe thuis gaan, want ze zijn allebei al gereserveerd! Nu ze apart zitten, zijn ze véél levendiger en crossen ze rond in het hok!  En zoals je op de foto kan zien, ze worden daar zooooooo moe van!

Zaterdag is het dan babycheckdag, want dan gaan we deze twee, de twee binnengekomen witte kleintjes van 6 weken, de baby's van Vlinder en de buitenbaby's allemaal bekijken op geslacht en onderwerpen aan een fotosessie, zodat ze ook snel op de blog kunnen verschijnen!
Vlinder met één van de twee kleintjes (dit is al gereserveerd, er is nog een zwartje beschikbaar)

Gisteren Indy de vondeling opgehaald, en meteen ook gecombineerd met een ander oproepje uit Zedelgem. Blijkbaar had een vos daar bijna het volledige konijnen- en kippenbestand opgegeten, en de eigenaar had net een grote zak eten in een ton gedaan.  En door te googelen heeft ze ons gevonden, en heeft ze de lekkere korrels aan ons gedoneerd!


En gisteren zijn ook de twee jonge broers Rocky en Star verhuisd naar hun nieuwe thuis in Oedelem.  Ze gaan het daar zeker naar hun zin hebben, met veel huppelruimte en véél aandacht, want deze pluizenbollen hebben toch wat vachtverzorging nodig.  Toen de adoptie-ouders en de kindjes hier waren, nog even vlug een demonstratie gegeven van hoe je kan kammen, en ik heb dan Star nog even onder handen genomen, want hij had een paar klitjes aan zijn poep.  Bij Rocky moest ik nog even wat haar van boven zijn oogjes wegknippen, want het plakte erin.

En zopas zijn ook nieuwelingen gearriveerd, drie mannetjes en de eerder vermelde 2 kleine witte nijntjes van 6 weken oud.  De mannen mogen morgen al langs bij de DA voor hun check-up en castratie, maar daarover hoor je later meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten