Pagina's

woensdag 5 juni 2013

Hele grote bloemkolen...

Euh, het is waarschijnlijk niet wat je denkt dat het is, maar ik wil het vandaag even over bloemkool hebben.  Konijntjes eten ontzettend graag de groene bladeren hiervan.  Nu, ze mogen dit wel niet al te veel eten, omdat het gas kan veroorzaken.  Zeker niet te veel geven in één keer als je konijn(en) dat niet gewoon zijn...
Heel vaak doen mensen die bladeren al af in de winkel voor ze het kopen.  En als ik dan toevallig in de winkel ben, dan neem ik die "vuiligheid" toch gewoon mee.
Vorige week ging ik dus ook even langs de groenten in de Aldi, en blijkbaar lagen onderaan de bak telkens echt MEGA-grote bladeren!  Niet de afgesneden lichtgroene bladeren bij de kool zelf, maar echt de grote bladeren die de witte kool verhinderen van te kleuren.
Ik moest er niet lang over nadenken, vlug een lege kartonnen doos gezocht en de lading losse bladeren uit de bak gehaald.  Ik ga nooit zelf de bladeren van de bloemkolen gaan aftrekken of de kool zelf vastnemen, ik neem altijd netjes wat de anderen er naast hebben gedeponeerd.
En op die manier kunnen de konijntjes weer gratis en voor niets lekker smullen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten