Pagina's

dinsdag 14 mei 2013

Ik ga op reis en ik neem mee...

In feite is het omgekeerd, want het moet zijn:"Ik kom terug naar huis en ik neem mee.."
Ook op reis of in dit geval op weekend met Hemelvaart, denk ik ook altijd aan de konijnen.  Helaas kunnen bepaalde dingen niet voor lange tijd bewaard worden, maar ik probeer ook altijd wat "buitenlands eten" voor ze mee te brengen.
Als we in het buitenland zijn voor een paar dagen, is dat meestal omwille van een loopwedstrijd van mijn man, maar dan heb ik alle tijd van de wereld om zelf te wandelen, te rusten en vooral: om de lokale natuur onveilig te maken en het onkruid te gaan plukken.
Dus heb ik afgelopen zaterdag wilde rozemarijn geplukt in de Drôme-vallei waar we verbleven, en op zondag nog even op de camping heel wat blaadjes van de paardenbloem geplukt.  En zo had ik dus twee grote zakken met lekker eten voor de konijnen mee.
Uiteraard is het wel belangrijk dat je vooraf weet welke planten geschikt zijn om aan konijnen te geven, zowel hier als in het buitenland.  Maar onkruid kan zeker een leuke, lekkere én goedkope aanvulling zijn in hun menu.  In feite zouden ze veel meer groenvoer moeten krijgen dan korrels, want konijnen in de vrije natuur eten ook alleen maar planten die ze daar vinden.  De korrels zijn in feite uitgevonden door kwekers om makkelijk en systematisch de konijnen in de voedingsindustrie vet te mesten...
En bovendien lag er oud brood buiten bij de kleine supermarkt aan de camping, dus ik heb ook gevraagd of ik die mocht meenemen "pour les lapins", en dat was geen probleem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten