Pagina's

vrijdag 26 april 2013

Twee handen op één buik, maar ook slecht nieuws...

Amigo

Nijntje

We hebben deze maand ook twee herplaatsingen gedaan, waarvan één geslaagde koppeling.  Amigo, het eerste konijn dat in de opvang kwam, werd gekoppeld aan het mannetje Nijntje.
Mannetjes koppelen is niet makkelijk, want heel vaak komen daar serieuze gevechten van.  Maar afhankelijk van het karakter van de konijnen, kan het soms wel lukken.  Nijntje was al een tijdje eenzaam, en Amigo was ongelukkig in zijn hok nadat hij gevangen was.  En blijkbaar vonden ze troost en vriendschap bij elkaar, en zijn sindsdien ook onafscheidelijk!!!
Ze hebben een grote ren tot hun beschikking, maar blijkbaar vinden ze het ook leuk om zich uit te graven en gewoon in de tuin rond te huppelen.  Gelukkig is de ganse tuin ommuurd en kunnen ze ook niet weg, maar kunnen dan extra genieten van de vrijheid.  En uiteraard moet er ook aan de plantjes geknabbeld worden, vooral zuring en paardenbloemen zijn hun favoriet!!!
Maar helaas kreeg ik vanavond slecht nieuws van Debo... Blijkbaar was Amigo weer aan het graven gegaan net op het moment dat ze eventjes niet thuis waren.  Hij was weer ontsnapt uit de grote ren, en liep weer los in de tuin.  Maar toen ze weer thuis waren, vonden ze hem in hun kleine visvijver, al helemaal stijf. En dat plaatst uiteraard meteen een domper op ons eerste succesverhaal...

Amigo, jongen, het ga je goed in de konijnenhemel!  Je hebt ongetwijfeld een fantastische tijd hebt gehad bij Nijntje, en dat je goed verzorgd werd door Debo en haar familie.  Ik ben er zeker van dat je zal gemist worden!!!

1 opmerking: