Pagina's

zaterdag 7 januari 2023

Jaarstatistieken 2022

 

Ziezo, alle konijnen van 2022 zijn geregistreerd en kunnen we eindelijk onze jaarlijkse statistieken weer met jullie delen.

In 2022 kregen we 147 konijnen binnen, dat is een daling met 40 konijnen.  Deze daling is vooral te wijten dat ik de laatste maanden maar heel weinig konijnen aanneem, omdat ik de beslissing heb genomen om eind 2023 te stoppen met de opvang. De wachtlijst is helaas ontploft, vooral met nestjes, maar ik weiger nog jonge konijnen aan te nemen, omdat mensen zich maar eerst moeten inlezen voor ze aan konijnen beginnen.  Het is jammer voor de konijnen, maar ik moet helaas van mijn hart een steen maken.

We kregen maar liefst 57 vondelingen binnen, dit is helaas weer een stijging van +7 ten opzichte van vorig jaar. 

Dit jaar kwamen maar 2 konijnen via inbeslagname, maar we hebben ook 10 konijnen van andere asielen overgenomen.

Helaas overleden 24 geregistreerde konijnen in de opvang door diverse redenen.  Sommigen waren er al erg aan toe als ze hier aankwamen, ook babykonijnen sneuvelen helaas vaak.

Tijdens het kalenderjaar 2022 werden ook 121 adopties geregistreerd, Dit is heel wat minder dan vorig jaar (176 adopties) maar heeft er dus ook mee te maken dat ik bewust minder konijnen heb aangenomen.

Ons tiende werkjaar 2023 willen we proberen in schoonheid te eindigen en binnen onze mogelijkheden toch nog een 100tal konijnen helpen aan een nieuwe thuis.  

Voor het ogenblik zitten er ruim 25 konijnen te wachten op hun eigen huisje.