Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

Het Vrolijke Konijnenhol VZW sluit eind 2023 de deuren

First dates voor konijnen

First dates voor konijnen
Gelieve ook de FAQ na te lezen voor het maken van een koppelafspraak!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!

Gelieve onze FAQ door te nemen!!!
Om mij te ontlasten qua mails versturen, heb ik de FAQ even opgelijst. Op die manier hoop ik meer tijd over te hebben om iedereen echt te woord te kunnen staan met overige vragen dan deze.

MET VEEL DANK AAN ONZE HOOFDSPONSERS!!!

Volg ons op FACEBOOK

Volg ons op FACEBOOK
Wegens tijdsgebrek wordt er niet zo veel meer gepost op onze blog. Wel kun je hier uiteraard alle informatie terugvinden, zoals de adoptievoorwaarden. Voor het laatste nieuws verwijzen we dus graag door naar onze Facebookpagina.

maandag 10 juni 2013

Dump je konijn niet!

We hebben dit berichtje al eerder geplaatst op onze blog, maar we willen iedereen er toch nog even attent op maken!!!
We krijgen meer en meer meldingen van mensen die konijnen vinden in parkjes. Sommige komen bij ons terecht, maar er zijn ook mensen die ze zelf willen adopteren. Blijkbaar vinden mensen het nodig om konijnen te dumpen, en zetten ze soms ergens met hok en al...
Maar helaas zijn deze gedumpte konijnen vaak ten dode opgeschreven...
Ze hebben helaas niet de reflexen van een wild konijn, en vallen soms ten prooi aan honden of roofdieren. Of ze huppelen de straat over en worden overreden...
Hoe sneller zo'n gedumpt konijn gevangen wordt hoe beter, want na verloop van tijd zal het ook wat "wilder" gaan worden door een gebrek aan menselijk contact.  Konijnen weten ook vaak niet wat ze mogen eten en wat niet, en het is ook mogelijk dat ze giftige planten eten en sterven.
Deze konijnen zijn ook vaak niet ingeënt, en als ze op plaatsen terecht komen met wilde konijnen, zijn ze ook vatbaarder voor ziektes, zoals RHD en Myxomatose.  Er zijn wel verhalen bekend van tamme konijnen die opgenomen worden in een wilde groep, maar dit is maar een zeldzaamheid... Meestal loopt het verhaal minder goed af...
De zomer zou zo'n konijn wel nog kunnen doorkomen, want er is voldoende voedsel, maar zeker de wintermaanden zijn ontzettend hard.  Weinig beschutting en weinig voer kan leiden tot ziektes en honger, allebei zaken die meestal leiden tot de dood van het konijn.
Daarom willen we graag iedereen oproepen om konijnen niet te dumpen.  Breng het binnen bij een asiel of een (konijnen)opvang, of vraag bij je vrienden en kennissen of niemand een konijntje wil.  Mensen met een hart voor dieren zullen altijd een menselijke oplossing proberen te zoeken.
Ook op reis gaan, mag geen excuus zijn om je konijntje te dumpen.  Vraag de buren om je konijntjes dagelijks eten te geven, breng het naar een pension, vraag een dierenoppas aan huis...
Dit is alvast allemaal diervriendelijker, en kost je wel iets, maar ook niet het einde van de wereld natuurlijk.
Het Vrolijke Konijnenhol biedt ook vakantie-opvang aan voor konijnen (voor zover onze capaciteit dat toelaat).  Tijdig reserveren is alvast de boodschap.

Lees zeker ook even dit na over wat er allemaal met je konijn kan gebeuren...
http://www.opvangfranky.nl/konijnen-info/verzorging/je-konijn-loslaten-in-de-natuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Voornaam:
Inschrijven Uitschrijven
 

Wat konijntjes graag willen...

Wat konijntjes graag willen...

Gelieve op tijd te komen!!!

Gelieve op tijd te komen!!!
We merken dat nogal wat mensen te laat komen op de gemaakte afspraak. Gelieve op tijd te komen, omdat we vaak verschillende afspraken na elkaar hebben gepland tijdens het weekend, of 's avonds voor het avondeten. We hebben ook nog een gezin en job buiten de opvang, dus zouden we het op prijs stellen als de afspraken op tijd kunnen doorgaan. Mocht je er niet op tijd kunnen geraken, gelieve ons dan een mailtje of Facebookberichtje te sturen.